MENU

Residential building “H”

University project finished in 2017. The brief was to design a residential bulding with at least four 2-or 3-bedroom apartments each.
Read More ›

Studio More – interior

Studio more is a seasonal coworking space in the southern coast of Bulgaria. The place was planned as an addition to the social and cultural life of the village collaborating with the local library, workshop and media hub. It was important for the interior to offer a variety of seating options for the working while combining the spirit of the location. Budget was an issue so most of the furniture was made on site with minimal effort and recycling materials (such as the sliding door done with old surf sails) or suplied through second hand shops and budget brands (such as Ikea). The project was done in cooperation with the owner - Yavor Trampov. Logo by zdravolina. For more information: www.more.studio
Read More ›

The Lost Lives of Taj Ganj

Taj Ganj was originally established by the builders of the Taj Mahal in the 17th century, just outside the Taj Mahal’s walls. Initially the area had open spaces and gardens, offering distance between different casts as well as food and access to nature, but as expensive hotels and population growth started overtaking the free areas very few of these spaces were spared. The local Muslim cemetery, as a holy ground, was protected within a cluster of Muslim homes, but as the expansion continued, only a two-house-wide border of Muslim households was left around its walls. The women living in those houses became prisoners trapped between the cemetery and the Hindu houses around them. The tiny streets in front of their homes slowly became their semi-private areas to gather and socialize. The purpose of this project was to develop a strategy allowing these women to reconnect and establish a safe place where they can build a social network and develop collective livelihoods. A Secret Garden within the cemetery to bring back the lost gardens of the past. A place to grow and harvest fresh produce and bamboo, a workshop/educational space for alternative building and horticulture strategies, and a shop to sell […]
Read More ›

Vulpecula

Previously one of London’s “Magnificent seven” cemeteries, Tower Hamlets Cemetery park was closed for burials in 1966 and declared a Local Nature Reserve in 2000. It attracts volunteers and a number of local preservation groups. The Soanes center (the park’s administration building), conducts courses for children from the local schools in nature preservation and animal protection. At night or bad weather however, groups of teenagers gather looking for a hiding spot to drink and smoke often vandalizing this extraordinary park. This project concentrates on developing a strategy to make the park safer by bringing in more light and people in bad weather and after dark while still respecting the animal life and cultural specifics of the site. View as PDF.
Read More ›